Acest site este cofinanţat din Fondul Social European - Investește în oameni! - prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

Formare profesională în cadrul Studioului Experimental de Opera şi Balet pentru meserii de scenă şi abilităţi de management cultural în domeniul artelor spectacolului.

proiectul

jurnal de proiect

calendar cursuri

centrul de orientare

presa

parteneri /
beneficiari

echipa

galerie imagini

achizitii publice

contact

Succes al prezentării proiectului studiOpera
la conferinţa internaţională de la Rotterdam
3 iunie 2010

 

Duminică, 30 mai a.c., proiectul studiOpera a fost prezentat participanţilor la conferinţa anuală a asociaţiei internaţionale Opera Europa, care s-a desfăşurat la Rotterdam (Olanda), în perioada 28 – 30 mai 2010.

 

Descarcati aici prezentarea în Power Point

 

La conferinţa de la Rotterdam, care a purtat titlul generic “OPERA fără frontiere“, au luat parte 188 de reprezentanţi ai teatrelor de operă membre ale asociaţiei Opera Europa (statut de care se bucură atât Opera Naţională Bucureşti, cât şi Academia Teatrului la Scala), din 24 de ţări: directori generali şi artistici, coordonatori de proiecte internaţionale, directori de comunicare, regizori, scenografi, precum şi compozitori de operă, producători şi jurnalişti. În faţa acestei asistenţe, echipa proiectului studiOpera - formată din Cătălin Ionescu Arbore, director general al Operei Naţionale Bucureşti, Anda Tăbăcaru Hogea, project manager studiOpera şi Florence Plouchart-Cohn, project manager, din partea Academiei Teatrului la Scala - a susţinut o prezentare de 15 minute, în care s-au detaliat obiectivele şi importanţa proiectului, s-a făcut o scurtă descriere a beneficiarului şi a partenerilor şi un rezumat al activităţilor care s-au desfăşurat în prima etapă a proiectului (etapa de cercetare).


În afară de prezentarea expusă în Power Point, toţi participanţii au primit de prezentare tipărite, încă din prima zi a conferinţei.

 

La final, Nicholas Payne, directorul asociaţiei Opera Europa, a felicitat echipa noastră pentru iniţierea acestui proiect, şi numeroşi directori de teatre lirice au fost interesaţi să primească informaţii suplimentare şi să rămână în contact cu echipa noastră pentru a urmări desfăşurarea proiectului.

 

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi http://www.fonduri-ue.ro

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României