Acest site este cofinanţat din Fondul Social European - Investește în oameni! - prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

Formare profesională în cadrul Studioului Experimental de Opera şi Balet pentru meserii de scenă şi abilităţi de management cultural în domeniul artelor spectacolului.

proiectul

jurnal de proiect

calendar cursuri

centrul de orientare

presa

parteneri /
beneficiari

echipa

galerie imagini

achizitii publice

contact

Peste 30 de persoane din echipa tehnică a Operei Naţionale Bucureşti
au participat la vizite de studiu la Teatro alla Scala din Milano

 

În cursul lunii octombrie 2010, proiectul studiOpera a continuat cu o serie de vizite de studiu ale angajaţilor ONB la Accademia şi la Teatrul Scala din Milano, peste 30 de persoane din echipa tehnică având posibilitatea să intre în contact cu specialiştii celui mai celebru teatru de operă din lume! În paralel, în vederea pregătirii cursurilor ce vor fi organizate în cadrul proiectului, reprezentanţi ai Accademiei şi ai Teatrului Scala au fost prezenţi la Bucureşti, pentru a vedea cum se desfăşoară activitatea curentă la Opera Naţională Bucureşti.

În cadrul întâlnirii transnaţionale de la Milano, desfăşurate la începutul lunii septembrie 2010, cei trei parteneri ai proiectului studiOpera – Accademia Teatro alla Scala, Opera Naţională Bucureşti şi SVASTA ICG România - au decis că necesităţile privind formarea profesioniştilor în domeniul meseriilor de scenă vor fi stabilite după efectuarea unor vizite de studiu ale angajaţilor ONB la Milano, precum şi a unor vizite de studiu la Bucureşti ale responsabililor de cursuri din partea Accademiei Teatrului Scala.

În perioada 25 septembrie - 3 octombrie 2010 s-a deplasat la Milano o echipă de 15 angajaţi ai Operei Naţionale Bucureşti (ateliere croitorie, cizmărie, boiangerie, mode-flori, perucherie, machiaj), însoţiţi de Responsabilul tehnic al proiectului. Echipa a avut posibilitatea să viziteze celebrele ateliere Ansaldo ale Teatrului Scala din Milano şi pe cele ale Accademiei şi să cunoască modul de organizare al acestora. De asemenea, echipa a putut urmări lucrul efectiv pentru pregătirea spectacolelor şi a participat la repetiţiile generale programate la Scala în această perioadă: L'Occasione fa il ladro (Gioacchino Rossini) şi L'Elisir d'amore (Gaetano Donizetti).

În perioada 11-15 octombrie s-a deplasat la Milano o altă echipă formată din 12 tehnicieni de scenă (maşinişti, butafori, electricieni, tapiţeri, tâmplari, pictori), însoţiţi de Responsabilul tehnic al proiectului. Ei au avut de asemenea posibilitatea să asiste la pregătirile pentru  spectacolul  L'Elisir d'amore (Gaetano Donizetti) .

În perioada 19-23 octombrie echipa de scenografi ONB, un regizor de scenă şi maestrul de lumini au fost prezenţi la Milano, unde au fost îndrumaţi de Angelo Sala, scenograf şi şeful atelierelor Ansaldo. Echipa a putut participa la repetiţia de lumini pentru spectacolul Carmen (Georges Bizet)şi apoi la reprezentaţia spectacolului L'Elisir d'amore (Gaetano Donizetti).

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi http://www.fonduri-ue.ro

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României