Acest site este cofinanţat din Fondul Social European - Investește în oameni! - prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

Formare profesională în cadrul Studioului Experimental de Opera şi Balet pentru meserii de scenă şi abilităţi de management cultural în domeniul artelor spectacolului.

proiectul

jurnal de proiect

calendar cursuri

centrul de orientare

presa

parteneri /
beneficiari

echipa

galerie imagini

achizitii publice

contact

Andrea Massimo Grassi
Consiliul pedagogic (Comitetul științific)

Andrea Massimo Grassi s-a născut la Milano unde a absolvit secţia de clarinet a Conservatorului ‘G. Verdi’, sub îndrumarea profesorului Primo Borali, ulterior perfecţionându-se cu Antony Pay. Şi-a completat apoi studiile absolvind cum laude Facultatea de litere moderne şi urmând studiile doctorale de cercetare la Facultatea de muzicologie a Universităţii din Cremona.   
Ca muzician se dedică în special muzicii de cameră: a susţinut concerte în toată Italia şi în străinătate (SUA, Rusia, Spania, Franţa şi Portugalia), cântând la invitaţia unor instituţii şi asociaţii precum University of Chicago, Gnessins College din Moscova, Minnesota State University, Université de Rouen, Teatro alla Scala, RAI, CIDIM, festivalul portughez ‘Sete sòis Sete Luas’, etc. În 1995 a primit prestigioasa Diplomă de Onoare acordată de Accademia Musicale Chigiana. El a ţinut, de asemenea, seminarii-concert şi ateliere în SUA, Rusia şi la numeroase conservatoare şi universităţi italiene.   
A publicat, printre altele, cartea Fräulein Klarinette. Geneza şi textele operelor pentru clarinet de J. Brahms (ETS, Pisa) şi ediţia Urtext a Cvintetului pentru clarinet şi coarde de Brahms (Henle Verlag, München).
Ca o consecinţă firească a activităţii muzicale, se ocupă de formare profesională şi educaţie în domeniul muzical şi al spectacolului, în primul rând ca profesor şi coordonator la Accademia Teatro alla Scala, unde lucrează din 2002.

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi http://www.fonduri-ue.ro

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României