Acest site este cofinanţat din Fondul Social European - Investește în oameni! - prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

Formare profesională în cadrul Studioului Experimental de Opera şi Balet pentru meserii de scenă şi abilităţi de management cultural în domeniul artelor spectacolului.

proiectul

jurnal de proiect

calendar cursuri

centrul de orientare

presa

parteneri /
beneficiari

echipa

galerie imagini

achizitii publice

contact

Comunicat de presa 02-11-2010 - Succes al prezentării proiectului studiOpera la conferinţa internaţională de la Amsterdam

In perioada 27 – 29 octombrie a.c. a avut loc la Amsterdam Hans de Roo Conference (International Convention of Young Artists Programs), prima întâlnire internațională a reprezentanților Studiourilor de operă. Din partea Operei Naţionale Bucureşti au participat la această conferinţă Roxandra Tabacaru Hogea, coordonator al Studioului Experimental de Operă şi Balet „Ludovic Spiess” (SEOB), manager de proiect studiOpera şi Maria Popa, coordonator proiecte balet SEOB şi membru al echipei de proiect studiOpera.
Proiectul studiOpera este implementat pe parcursul a trei ani de către Opera Naţională Bucureşti (ONB) - prin Studioul Experimental de Operă şi Balet “Ludovic Spiess” (SEOB) - în parteneriat cu Accademia Teatro alla Scala din Milano şi SVASTA ICG România și este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 "Investeşte în oameni!".

Echipa noastră a susţinut o prezentare a Studioului şi a proiectului studiOpera, în după-amiaza zilei de vineri, 29 octombrie. Prezentarea s-a bucurat de un mare interes în rândul celor peste 70 de participanţi, fiind apreciat numărul mare al programelor derulate la SEOB și varietatea spectacolelor, iar proiectul studiOpera a suscitat un deosebit entuziasm.

La această conferinţă au participat directorii celor mai importante Studiouri de operă din lume: San Francisco, Houston, Berlin, Zürich, Köln, München, Amsterdam, Budapesta, Montreal, impresari şi directori de casting, precum şi directori ai unor importante concursuri internaţionale de canto: Belvedere (Viena), Queen Elisabeth (Bruxelles), BBC Singer of the World (Cardiff), MET Auditions (New York).  Din partea Accademiei Teatrului Scala a participat Luca Targetti, director de casting. Temele principale de discuţie au fost trainingul tinerilor artişti lirici şi sprijinul acordat acestora pentru a începe o carieră internaţională, colaborările dintre Studiourile de operă, coproducţii şi schimburi de profesori calificaţi, participările tinerilor artişti la concursuri internaţionale. 

Aceasta a fost a doua prezentare oficială a proiectului studiOpera la o conferinţă internaţională, prima având loc la Rotterdam, la sfârşitul lunii aprilie, când a avut loc conferinţa “OPERA fără frontiere“, organizată de asociaţia Opera Europa.

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi http://www.fonduri-ue.ro

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României