Acest site este cofinanţat din Fondul Social European - Investește în oameni! - prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

Formare profesională în cadrul Studioului Experimental de Opera şi Balet pentru meserii de scenă şi abilităţi de management cultural în domeniul artelor spectacolului.

proiectul

jurnal de proiect

calendar cursuri

centrul de orientare

presa

parteneri /
beneficiari

echipa

galerie imagini

achizitii publice

contact

Informare studiOpera 17-06-2010 - Echipa proiectului studiOpera la Teatro alla Scala din Milano

Prima etapă a proiectului studiOpera se apropie de final. Proiectul, implementat pe parcursul a trei ani de către Opera Naţională Bucureşti (ONB) - prin Studioul Experimental de Operă şi Balet “Ludovic Spiess” (SEOB) - în parteneriat cu Accademia Teatro alla Scala din Milano şi SVASTA Consult România, este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 "Investeşte în oameni!" și urmărește formarea profesională specifică pentru meserii de scenă şi abilităţi de management cultural în domeniul artelor spectacolului.

În perioada 9-14 iunie 2010, managerul financiar al proiectului,  Anca Luisa Velcea și reprezentanta partenerului 2 - Svasta Consult, Aura Baldar, s-au aflat la Milano, pentru a clarifica, împreună cu reprezentanții partenerului 1 – Accademia Teatro alla Scala, aspecte privind solicitarea primei cereri de rambursare, ce urmează să fie depusă la sfârsitul lunii iunie.

În perioada 12-14 iunie 2010, managerul de proiect Anda Tabacaru Hogea și responsabilul management cultural, Cătălin Ionescu Arbore au făcut o vizită la Teatro alla Scala, în cadrul căreia Nadia Nigris, director adjunct al Academiei Teatro alla Scala, le-a prezentat posibilitătile tehnice ale scenei Teatrului Scala și modul de organizare al mașiniștilor, în vederea pregătirii vizitelor de lucru în Italia ale echipelor de tehnicieni români din partea ONB, care vor avea loc în etapa a doua a proiectului.

În seara zilei de 13 iunie, echipa proiectului a fost invitată la concertul tradițional de sfârsit de an al Academiei, care a avut loc în sala Teatrului Scala, cu participarea orchestrei Academiei, dirijată de Marco Guidarini. Sopranele Susanne Braunsteffer, Marika Gulordava, Evis Mula si Pretty Yende, mezzosopranele Valeria Tornatore si Anna Victorova, tenorii Jaeheui Kwon si Jihan Shin, baritonii Filippo Fontana, Filippo Polinelli si Valeri Turmanov si basul Jong Min Park  au interpretat strălucit pagini de Bizet, Massenet, Thomas, Cilea, Verdi, Donizetti, Puccini, Ponchielli. Academia de perfectionare pentru artisti lirici a fost înfiintată în anul 1997 si este recunoscută astăzi în lume pentru înaltul nivel profesional pe care îl conferă absolventilor.

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi http://www.fonduri-ue.ro

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României