Acest site este cofinanţat din Fondul Social European - Investește în oameni! - prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

Formare profesională în cadrul Studioului Experimental de Opera şi Balet pentru meserii de scenă şi abilităţi de management cultural în domeniul artelor spectacolului.

proiectul

jurnal de proiect

calendar cursuri

centrul de orientare

presa

parteneri /
beneficiari

echipa

galerie imagini

achizitii publice

contact

Comunicat de presa - 14-03-2011 - Participare a membrilor proiectului studiOpera la Forumul European de Operă de la Londra

Între 3 şi 6 martie 2011 s-a desfăşurat la Londra Forumul European de Operă, cea mai importantă conferinţă anuală organizată de Opera Europa – asociaţia internaţională a companiilor şi a festivalurilor de operă europene. Dintre cei 116 membri face parte şi Opera Naţională Bucureşti (ONB), care, începând din martie 2008 când s-a alăturat organizaţiei, a luat parte la toate evenimentele importante organizate.

De această dată, participarea a constat în diseminarea rezultatelor primei etape a proiectului studiOpera şi prezentarea activităţilor pe care le-am început în cea de-a doua etapă, respectiv cursurile pe care le organizăm în această perioadă. Proiectul studiOpera este implementat pe parcursul a trei ani de către Opera Naţională Bucureşti (ONB) - prin Studioul Experimental de Operă şi Balet “Ludovic Spiess” (SEOB) - în parteneriat cu Accademia Teatro alla Scala din Milano şi SVASTA ICG România şi este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 "Investeşte în oameni!".


Desfăşurat sub titlul „The Opera Experience”, evenimentul a fost găzduit de Royal Opera House Covent Garden (unul dintre cele mai importante teatre lirice europene), de English National Opera (companie care propune publicului producţii lirice cântate în limba engleză) și de National Theatre (teatru dramatic). Printre temele abordate în cadrul conferinţelor şi întâlnirilor organizate s-au numărat: Integrare – A juca pentru aceeași echipă, Mai mult decât a vedea un spectacol - Opera ca loc de întâlnire, Publicul – cel mai bun ambasador,  Moduri de comunicare cu publicul, Metode de promovare online, Cum să construiești o operă. De asemenea, au fost organizate vizite la atelierele de producție ale celor trei instituții organizatoare, precum și în backstage.


Patru membri ai echipei studiOpera au participat la acest eveniment: Roxandra Tabacaru Hogea - project manager studiOpera (coordonator SEOB), Anca Velcea - manager financiar (director economic al ONB), Emil Popescu - responsabil tehnic (director tehnic al ONB), Daniela Plopeanu – responsabil imagine şi comunicare (specialist PR al SEOB). De asemenea, au participat și trei scenografi ai ONB, viitori formatori în cadrul proiectului: Viorica Petrovici, Adriana Urmuzescu și Andreea Koch.

Pe parcursul întregii conferințe au fost oferite participanților materiale de promovare a proiectului studiOpera, broșuri și CD-uri de prezentare a proiectului și a rezumatului raportului de cercetare din prima etapă.


Evenimentul de la Londra a reunit aproape 400 de reprezentanţi ai celor mai importante companii şi festivaluri lirice europene: directori generali şi artistici, coordonatori de proiecte internaţionale, directori de comunicare, regizori, scenografi, precum şi compozitori de operă, producători şi jurnalişti. 

 

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi http://www.fonduri-ue.ro

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României